Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT YEREL YÖNETİM REFORMU TOPLANTISINA KATILDI

Başkan Kurt Yerel Yönetim Reformu toplantısına katıldı

25 Mart 2021 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eş yararlanıcısı olduğu Yerel Yönetim Reformu III. Aşama Projesi (LAR III) toplantısına katıldı. 

Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda Başkan Kurt’un yanı sıra, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Alpu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İhsan Ceran, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile AKP Sarıcakaya ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Tahsin Sürü de yer aldı. Proje ile 2003-2013 yılları arasında gerçekleştirilen yerel yönetim reformu sürecine uygulama desteğinin devam etmesi amaçlanırken, Türkiye’de uluslararası standartlara uygun etkili, kapsayıcı, hesap verebilir ve katılımcı bir yerel yönetişimin sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında ise yerel seçim sistemi reformu ve belediye meclislerinin güçlendirilmesi üzerine bir tavsiye raporu hazırlanacak. 

Zoom toplantıda belediye meclislerinin temsil gücünden, meclislerde toplumsal kesimlerin (kadınları, gençleri, engellileri, vb.) ne ölçüde temsil edildiğine, belediye meclis üyeliği aday adaylığı ve listelerin oluşturulmasının demokratik süreçlere ve kurallara uygunluğuna, Türkiye’de uygulanan yerel seçim sistemine kadar birçok konuda konuşuldu.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.