Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT VE ÜNLÜCE TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Başkan Kurt ve Ünlüce Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ni ziyaret etti

17 Şubat 2024 Cumartesi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Odunpazarı İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı. Başkan Kurt ve Ünlüce, TEMAD Odunpazarı İlçe Başkanı Hulusi Emeksiz, yönetim kurulu ve üyeleri ile buluştu. İkili, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan Yerel Seçimlerde TEMAD yönetici ve üyelerinden destek istedi. 

“KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPIYORUZ”
Ziyarette konuşan Başkan Kurt, sıcak ev sahipliği için Hulusi Emeksiz ve arkadaşlarına teşekkür etti. TEMAD’ı yakından tanıdıklarını belirten Başkan Kurt, Odunpazarı Bölgesi’nde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. “10 yıldır Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapıyorum. Odunpazarı Belediyesi'ni yönetilebilir hale getirdik. Borcunu disipline ederek, yatırım yapabilen, büyük işlere kalkışabilen bir belediye haline getirdik. 2014 yılında ben belediye başkanı olduğum zaman Odunpazarı Belediyesi'nin bütçesi 150 milyon lira, borcu ise 130 milyon lira civarındaydı. Yani bütçesinin üçte ikisi kadar borcu olan bir belediyeyi aldık. Borç olabilir, yatırım yaparsanız, doğru yere harcarsanız borcunuz olur. Borçlanabilmek akıllı adamın işidir. Tüm araçlar kiralıktı. Tüm işleri müteahhitler kanalıyla yapılıyordu. Ama işçilerin ücreti ödenmiyordu. Önce müteahhitlerin ücreti ödeniyor, işçiler iki -üç ayda bir maaş alıyordu” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz bütün araçları satın aldık. Belediyenin kirada olan bütün mülklerini boşalttık. Kendi mülkümüze dönüştürdük. Kendi mülkümüz içerisinde tasarruf ederek bir değerlendirme yapar hale getirdik. Böylelikle de yatırım yapma şansımız oldu. Bize gelen para, yasal olarak gelmesi gereken paradır. Onun dışında fazladan bize gelen hiçbir şey yok. Biz bu paraya kendi çabalarımızı ekleyerek belediyeyi artı bütçe haline dönüştürdük. Son dört yıldır hiç kredi kullanmadık. Zaten borçlanma şansımız da yok, çünkü devletin İller Bankası'nın bile borç verme şansı kalmadı. Devletin parası bitti. O nedenle kendi işimizi kendimiz yaparak belediyemizi düze çıkarttık.”

ESKİŞEHİRLİLER AK BELEDİYECİLİĞİ ODUNPAZARI’NDAN VE TEPEBAŞI’NDAN BİLİYOR
Yeniden CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Başkan Kurt, Odunpazarı’nda, Eskişehir’de yapacakları önemli işler olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nde Ayşe Ünlüce’ye, Odunpazarı’nda kendisine, Tepebaşı’nda da Ahmet Ataç’a destek isteyen Başkan Kurt, “Eskişehir'i uyumlu bir kent halinde tutmanın yolu sosyal demokrat belediyeciliğin sürdürülmesidir. AKP’li belediye başkanları ‘Eskişehir'i AK Belediyecilikle tanıştıracağız’ diyor. Eskişehirliler aslında Odunpazarı'nda iki dönem AKP’li belediyeyle AK Belediyeciliği gördü. Doğru dürüst yatırım olmadan, doğru dürüst belediyecilik hizmeti olmadan, sosyalleşmeden, kenar mahallelerin yapılmayan rutin işlerinden biliyor. Bir dönemde Tepebaşı’nda denendi. Artık bunun yeniden denenmesinin bir anlamı yok” dedi. 

ESKİŞEHİR’İN İLK KADIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
31 Mart Yerel Seçimlerine kadar Eskişehir’deki sivil toplum kuruluşları, kent konseyleri, odalar, muhtarlar ve gruplarla bir araya gelmek için gayret gösterdiklerini söyleyen CHP’nin  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Ancak TEMAD’ın çok büyük bir camia olduğunu vurgulayarak, “Sizlerle buluşmayı özellikle istedik” dedi. Kendisi hakkında bilgi veren Ünlüce, 8 yıl önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladığına dikkat çekti. Son 5 yılda da Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik yaptığını anlatan Ünlüce, “Yaklaşık altı bin kişilik dev bir orduyla Eskişehir'e hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  Ünlüce konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Tepebaşı Belediyesi'nde Ahmet Ataç Başkanımız 20 yıldır bu şehre hizmet etti. Ve yine Odunpazarı Belediyesi’nde Kazım Kurt, on yıldır belediye başkanı olarak hizmet veriyor. Biz bu ahenk bozulmasın diyoruz. Ben de bu ekibin bir parçasıyım ve bundan gurur duyuyorum. Sağ olsunlar benim önümü açtılar. Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmamı desteklediler. Bir Cumhuriyet kenti olan Eskişehir'in ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaktan da gurur ve onur duyuyorum. Benim aday olmamın en büyük şanslarından birisinin de belediyenin bir parçası olmam. Seçimler bittikten sonra ertesi hafta mazbata alıp belediyeye geldiğimizde işlerin hiç aksamadan yürüyecek olması, şehrin hiç zaman kaybetmeyecek olması, projelerin kaldığı yerden devam edecek olması ve yeni projelerle şehrimize güç katılması, yeni bir vizyon katılması, yeni bir dönemle, yeni bir solukla başlanması çok olumlu olacak. Bu anlamda kendimi diğer adaylardan biraz şanslı görüyorum.”

EMEKSİZ’DEN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR
Başkan Kurt ve Ünlüce’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren TEMAD Odunpazarı İlçe Başkanı Hulusi Emeksiz, Başkan Kurt’a özellikle Odunpazarı’nda kadınlar için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi ile işbirliği halinde olduklarını ifade eden Emeksiz, Başkan Kurt’a Odunpazarı’nda açtıkları şubeye verdiği destek için de teşekkür eti. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.