Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT, “VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HAKSIZ VE HUKUKSUZ İŞLEM YAPIYOR”

Başkan Kurt, “Vakıflar bölge müdürlüğü haksız ve hukuksuz işlem yapıyor”

27 Mart 2023 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Arifiye Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Şeyh Şehabeddin-i Veli Zaviyesi Vakfı’na kayıtlı taşınmaz ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Başkan Kurt gerçekleştirdiği açıklamada, söz konusu binayı öğrenci yurdu veya deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen deprem mağduru yurttaşların ya da kış aylarında barınma ihtiyacı olan vatandaşların hizmetine yönelik kullanmak üzere Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis edilmesi için başvurduklarını söyledi. Tahsisin uygun olmaması halinde ise doğrudan ya da ihale yöntemi ile Odunpazarı Belediyesi’ne kiralanmasını istediklerini ifade eden Başkan Kurt, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından söz konusu taşınmazın dükkan bölümünün Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eskişehir İrtibat bürosu olarak kullanılacağı, üst katların ise İnhisar Belediyesi’ne kiralandığı bilgisi ulaştığını ifade etti.

“TEMEL AMACIMIZ KONUK EVİ YAPMAKTI”

Başkan Kurt açıklamasında; “Söz konusu bina Vakıflar Bölge müdürlüğü tarafından 2017 yılında inşaatı bitti ve binanın 2021 yılında iskanı alınmıştır. 2022 yılında ise bir emlakçı aracılığıyla Odunpazarı Belediyesi’ne bu binanın kiralanması teklif edildi. Odunpazarı Belediyesi olarak o günün şartlarında kira fiyatı konusunda bir uzlaşma sağlayamadığımız için kiralayamadık. Bu bina ile ilgili temel amacımız bölgemizde öğrenci yurdu olarak kullanmak ya da kış aylarında yoksul durumdaki vatandaşlarımızın barınabilmesini sağlamak amacıyla bir konuk evi şeklinde değerlendirmek istiyorduk ancak 2022 yılında bunu gerçekleştiremedik” dedi. 

İNHİSAR BELEDİYESİ BU BİNADA NE YAPACAK?

2023 yılında resmi yollar ile söz konusu binanın tahsisi veya kiralanması için başvurduklarını dile getiren Başkan Kurt, “Ne yazık ki Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve merkezi hükümetin idareleri, hak hukuk adaletten yoksun bir yönetim anlayışıyla keyfi olarak CHP’li belediyelere engel çıkarmanın yeni bir yolunu buldu. Söz konusu binanın zemin katını Vakıflar Bölge Müdürlüğünün idari binası olarak kullanmak amacıyla ayırdığını üst katlarının ise Bilecik İnhisar Belediyesi’ne tahsis edildiğini bize bildirdi. Belediye kanunun ilgili maddesine göre belediyelerin hizmeti sınırları içinde yapılabilir. Belediye sınırlarının dışında yasal olarak hizmet yapma şansı ve yetkisi yoktur. İnhisar Belediyesi burada ne yapacak ben bunu çok merak ediyorum. İnhisar Belediyesi bu binanın kirasını, işletme giderini, doğalgazını ve elektrik parasını nasıl ödeyecek onu da merak ediyorum. Dolayısıyla bu yapılan yanlışlığın giderilmesi gerekmektedir” dedi.

“İNHİSAR BELEDİYESİ ODUNPAZARI’NIN ORTASINDA İŞLETME AÇAMAZ”

 Odunpazarı Belediyesi olarak konuyla ilgili idari mahkemesine dava açtıklarını dile getiren Başkan Kurt, “Bu dava sonunda idarenin yaptığı işlemin yanlış olduğuna dair karar alacağına inanıyoruz. Ancak idarenin taraf olmasını ve haksızlık yapmasını protesto ettiğimizi bütün Eskişehir’in bilmesini istiyoruz. Söz konusu bina Odunpazarı Belediyesi’nin sınırları içerisindedir, Odunpazarı’nın orta yerindedir ve Odunpazarı’nın orta yerinde İnhisar Belediyesi’nin işletme açmasının yasal olarak mümkün olmadığını bile bile sırf Odupazarı Belediyesi’ne binayı vermemek için böyle bir işlem yaptıklarını tüm Eskişehirliler bilmelidir. İktidar Partisinin bu hareketleri ve tavırları umarım ve dilerim 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimde karşılığını bulacaktır. Biz muhalefet partisi belediyeleri olarak bu devletin hiçbir imkânından yaralanma şansını bulamadık fakat ona rağmen hizmet ve iş yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu uygulamaların 14 Mayıs’ta sona erdirilmesi sevgili vatandaşlarımızın elindedir. Artık yeter diyoruz çünkü Hak Hukuk Adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Söz konusu binanın Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne tahsisinin sağlanması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum” dedi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.