Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT’UN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE ÇOCUKLARA HEDİYESİ ‘YENİ KREŞ’ OLDU

Başkan Kurt’un Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocuklara hediyesi ‘yeni kreş’ oldu

20 Kasım 2022 Pazar

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Odunpazarı’na bir yeni kreş daha kazandırdı. Yaklaşık 250 çocuk kapasiteli Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi, Emek Mahallesi Ertaş Caddesi üzerinde yer alıyor.  Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde 2 oyun evi, 4 de sınıf bulunuyor. Açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Her mahalleye 1 kreş yapma sözümüzün arkasındayız” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vizyon projeleri arasında yer alan “kreş” sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı’nda bugüne kadar 6 tam zamanlı kreş, 7’de oyun evi olmak üzere toplam 13 kreş açtı. İçinde 2 oyun evinin de bulunduğu kreşe, Eldem Dayanıklı Tük. Mal. İnş. Tur. İşlet. San. Tic. Aş. ile imzalanan protokolle Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi adı verildi. 

Yaklaşık 250 çocuk kapasiteli Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşinin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Hacı Zeynep Eldem’in oğulları Ali Eldem, İbrahim Eldem ve Nihat Eldem ile CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Akademi Mezunları Derneği Başkanı Güven Tanyeli, Eski Devlet Bakanı Bahattin Şeker, Anadolu Üniversitesi Eski Rektör Fevzi Sürmeli, Ahbaplar Dönem Başkanı İsmail Urgancı, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Eldem Ailesinin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“HER MAHALLEYE 1 KREŞ YAPMA SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin açılış konuşmasını, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı. Hacı Zeynep Eldemin huzur içinde uyumasını ve mekanının cennet olmasını dileyen Başkan Kurt, Hacı Zeynep Eldem’in çocuklarının çok değerli bir iş yaptığını vurguladı. Eldem Ailesinin bu kreşin yapımına sundukları katkı ile Eskişehir’de her mahalleye bir kreş sözlerine ciddi bir katkı sunarken Türkiye’nin en önemli sorunlarından birine de parmak bastıklarını dile getiren Başkan Kurt, “2 gün önce bir gazeteden aldığım bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Bu haber, Türkiye’de çocuk nüfusunun 8 milyon civarında olduğu ve bunun 3 yaş için yüzde 5’nin, 4 yaş için yüzde 16’sının ve 5 yaş için de yüzde 58’inin okul öncesi eğitime kavuştuğunu söylüyor. 3 yaşa kadar çocuklarla ilgili bir istatistik yok, o belli değil. Demek ki orada bir tehlike var. Ortalamaya baktığımızda da çocuklarımızın sadece yüzde 30’u okul öncesi eğitime kavuşmuş durumda. Eskişehir’e baktığımız zaman yüzde 5,5-6. Nüfusu 1 milyona yaklaşan bir Eskişehir’de yaklaşık 60 bin çocuğumuzun okul öncesi eğitime, kreş hizmetine ihtiyacı var. Şuanda açacağımız kreş 250 öğrencilik bir kreş. Kaç kreşe daha ihtiyacımız olduğunu siz hayal edin. Burası, büyük kreşlerden birisi, her yere yapılamıyor. Her binaya kreş oturtulamıyor. Cumhurbaşkanımız 2021’e 14 sayılı bir tasarruf genelgesi yayınladı. Tasarruf genelgesinde kreş yapma, kreş için arazi kiralama, ihale, inşaat yapma diyor. O nedenle biz, belediyeye ait bu binayı kreşe dönüştürdük. Yenisini yapma, kiralama ya da kamulaştırma şansımız yok. Buna rağmen Eskişehirli hayırseverler, Eldem Ailesi gibi bu işe gönül koyanlar var olduğu sürece biz her mahalleye 1 kreş yapma sözümüzün arkasındayız. Okul öncesi eğitim gerçekten çocuklarımız için çok önemli. Çocuklarımızın kreşe başladığı gün ile mezuniyet günü arasındaki farkı ben görüyorum. Yılsonu etkinliklerimizde çocuklarımızın geldiği noktayı da görüyorum. Bunun için de gurur duyuyorum. Kreşlerimizde görev yapan öğretmen arkadaşlarımıza, diğer çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Eskişehir’in en iyi eğitimi Odunpazarı Belediyesi bünyesindeki kreşlerde veriliyor. Bu konuda iddialıyız” dedi. 

ALİ ELDEM’DEN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR 

Açılışta Eldem Ailesi adına Hacı Zeynep Eldem’in oğlu Ali Eldem bir konuşma yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a kendilerine bu imkânı sağladığı için teşekkür eden Eldem, açılışı yapılan Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin çocukların Türkçeyi doğru öğrenmeye başlayabilecekleri bir yuva olacağını vurguladı. “Ortak kültürümüzü, tarihimizi, geleneklerimizi ve göreneklerimizi yaşayacaklar. Buradan gelecek için umudumuz olan nesillerin yetişmesine adım atmış olacağız. Bu yavrularımız burada dilimizi, tarihimizi, kültürümüz, geleneklerimizi, göreneklerimizi öğrenirken, bu yavrularımızın anneleri huzur içinde çocuklarını buraya teslim ettikten sonra iş hayatında yerlerini alacaklar. İş hayatı içinde bulunurken kendi ekonomik özgürlüklerine kavuşurken, ailelerine de ekonomik olarak katkı sağlayacaklar. Bu vesile ile mutlu ailelerin oluşmasına da vesile olacaklar. Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un her mahalleye kreş organizasyonu içinde bizin ailemizin de bu çorbada tuzu bulunmasına imkân sağladığı için teşekkür ediyorum” diyen Eldem, konuşmasında okul öncesi eğitimin önemine de değindi. Başkan Kurt’un her mahalleye 1 kreş organizasyonu içinde Odunpazarı’nda bölgesindeki tüm muhtarların mahallelerine kreş yaptırmak için Başkan Kurt’un kapısını çalması gerektiğini söyleyen Eldem, “Muhtarlarımız mahalle sakinlerini bir araya getirerek, katkı sağlayarak, belediye ile işbirliğini temin ederek kendi semtlerinde birden fazla kreş olabilmesine imkân sağlamak ile ilgili birbirleri ile yarış edebileceğini umut ediyorum” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Başkan Kurt, Hacı Zeynep Eldem’in oğulları Ali Eldem, İbrahim Eldem, Nihat Eldem ve protokolde bulunan diğer isimler ile birlikte Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi’ni gezdi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.