Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT’TAN FESTİVALE DAVET

Başkan Kurt’tan festivale davet

27 Ağustos 2024 Salı

The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleşen Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivali” ve Odunpazarı Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 29 Ağustos Perşembe günü Festival yürüyüşü ile başlayacak. 

Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Tarihi Bölgede iki uluslararası festivali eş zamanlı düzenlemek için hazırlıklarını tamamladı.  “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 29 Ağustos Perşembe günü festival yürüyüşü ile başlayacak. Saat 17.00’de Hamamyolu Köprüsünden başlayacak festival yürüyüşü, Şehrin Ateşi Seramik Galerisinde sona erecek.

Festival yürüyüşünün ardından 30 Ağustos Cuma günü saat 14.00’de açılış seremonisi gerçekleştirilecek. Her iki festivalin de 7’ncisi gerçekleşirken, tarihi bölgenin bir köşesinden tokmak sesleri yükselirken, bir diğer köşesinde toprakla ateşin büyülü dansı sergilenecek. Eş zamanlı planlanan Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı 30 Ağustos-7 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kültür ve sanatın kalbi olan Odunpazarı’nda bu yıl iki festivali bir arada gerçekleştiriyoruz. Geleneksel sanatlarımızın ve zanaatkârlarımızın değerini yaşatmak ve bu zengin kültürü geleceğe taşımak amacıyla düzenlediğimiz bu festivalde, birbirinden değerli sanatçılarımızın eserlerini yakından inceleyebilecek, pişirim tekniklerinin inceliklerine tanık olabileceksiniz” dedi.

Sanatın insanları birleştiren gücüne inanıyor ve bu festivalin hem kültürümüze hem de sosyal yaşamımıza büyük katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Kurt, “Ahşap ve seramik ustalarımızın, el emeği göz nuru eserlerini sergileyeceği, pişirim tekniklerini paylaşacağı ve geleneksel sanatın ustalarıyla bir araya gelme fırsatını yakalayacağınız bu festivale tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.