Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT, MUHTARLAR, AZALAR VE AİLELERİ İLE İFTARDA BULUŞTU

Başkan Kurt, muhtarlar, azalar ve aileleri ile iftarda buluştu

31 Mart 2023 Cuma

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, iftarda Odunpazarı Bölgesinde bulunan mahallelerin muhtarları, azaları ve aileleri ile bir araya geldi. Başkan Kurt, yemek boyunca muhtarlar ile tek tek ilgilendi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, iftarda Odunpazarı Bölgesinde bulunan mahallelerin muhtarları ile buluştu. Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Refik Özaydın, Odunpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Önlü ile Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan mahallelerin muhtarları, azaları ve aileleri katıldı.

İftar yemeğinde ilk olarak Odunpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Önlü konuşma yaptı. Önlü konuşmasında; “Her yıl olduğu gibi Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a, bu ramazan ayında da bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi. Önlü’nün konuşmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Refik Özaydın, “ 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız yalnız değiller. Muhtarlarımız ile birlikte şehrimize gelen depremzedelere yardımcı oluyoruz. Bu mübarek günde bizleri iftar yemeğine davet eden başkanımız Kazım Kurt’a çok teşekkür ediyorum” dedi.  CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ise, “ Bizleri bugün burada buluşturan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt yaptığı konuşmasında; “ Ramazan ayı dayanışmanın dostluğun, kardeşliğin ve barışın ayıdır. Ülkemiz ciddi bir felaket yaşadı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem asrın felaketi oldu buna rağmen biz devletimize sığınmak istiyoruz. Devletin insanların malını ve canını koruması gerektiğini iddia ediyoruz. Devlet vergiyi ne için alır? Devlet ne için vardır? Devlet bu zor günlerde vatandaşının yanında olmak için vardır. Cumhurbaşkanı dahil tüm bakanlar, “geç kaldık, kusura bakmayın” diyerek bu işten kurtulamazlar. Herkes görevini yapacak. Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yerine getirecek. Deprem bölgesini gezen ve bölgeye ciddi yardımlar yapan bir belediye başkanı olarak orada devletin olmadığını gördüm. Vatandaşlarımız kendi kendini kurtarmaya çalıştı. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin. Devletin de bu tarz felaketlere hazır olması gerekmektedir. Deprem bölgesinde yüzyılın Kızılay’ı yok. Önceden gördüğümüz ay sembollü Kızılay çadırları yok. AFAD zaten bu konuda sınıfta kaldı. Bu konularda yanlış yapan cezasını çekmelidir” dedi.

Konuşmasının devamında Başkan Kurt, “ Bu olumsuzluklar karşısında 14 Mayıs tarihinde vatandaşlarımız bunun hesabını sormalıdır. Biz sosyal devleti savunan bir parti olarak tüm depremzedelerin zararlarının devlet tarafından karşılanacağının sözünü veriyoruz. Deprem nedeniyle yıkılan evler parasız yapılacaktır. Buradan rant elde etmeye çalışmanın bir anlamı yoktur. 13.Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun her zaman vurguladığı gibi, muhtarlık yasasını çıkaracağız, muhtarlarımızı 15 Mayıs'tan sonra gerçek anlamda demokrasinin temel taşı haline getireceğiz. Köy tüzel kişilikleri yeniden iade edilecek. Muhtarlarımızın bütçeleri olacak. Hizmetlerimizde en büyük yardımcılarımız olan muhtarlarımıza hak ettikleri yetkileri, hakları teslim edeceğiz” dedi.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.