Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT KARACAHÖYÜK VE ÇAVLUM’A GİTTİ

Başkan Kurt Karacahöyük ve Çavlum’a gitti

19 Ocak 2024 Cuma

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Karacahöyük ve Çavlum Mahallelerini ziyaret etti. Mahalle muhtarları ve mahallenin ileri gelenleri ile buluştu. Onlarla tarım, hayvancılık ve köylerin azalan nüfusu üzerine sohbet etti, taleplerini dinledi.    

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Karacahöyük ve Çavlum Mahallelerini ziyaret eden Başkan Kurt, mahalle muhtarları ve köyün ileri gelenleri ile buluştu. Başkan Kurt’un ilk adresi Karacahöyük oldu. Karacahöyük Mahalle Muhtarlığına giden Başkan Kurt, burada Mahalle Muhtarı     Erdoğan Çaygeçen, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu ve mahalle sakinleri ile görüştü. 
Başkan Kurt’un bir sonraki adresi Çavlum Mahallesi oldu. Odunpazarı Belediyesi tarafından Çavlum’a yapılan Taziye Evine giden Başkan Kurt, burada Mahalle Muhtarı Muammer Arduç ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. 

Gittiği mahallelerde muhtar ve mahalle sakinleriyle köylerin nüfusu, koopetatiflerin önemi, tarım ve hayvancılıkla ilgili sohbet eden Başkan Kurt, muhtar ve mahalle sakinlerinin dilek ve taleplerini dinleyerek not aldı. Kırsal mahallelerde hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Köy okullarının kapatılması ile köylerde yaşayan insanların şehir merkezine taşınmak zorunda kaldığını belirten Başkan Kurt, kırsalda yaşamın zorlaştırıldığını söyledi. Devletin köylerde insanların yaşamını kolaylaştıracak bir sistem kurması gerektiğinin altını çizen Başkan Kurt, “Devlet, işleri yapıyormuş gibi yapıyor. Buraya gelip insanlara tarımdaki, hayvancılıktaki gelişmeleri anlatmalı. Köylü, bilinçli tarım ve hayvancılık yapmalı. Ama bunu yapmıyor, insanlar da bildiği gibi yapmaya çalışıyor. İnsanların hayatını kolaylaştıracak bir sistem kurulmalı” dedi. Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak tarımsal ekonomiyi desteklemek amacıyla Kalkanlı Mahallesi’ne Yeni Çeşit Deneme ve Çiftçi Eğitim Merkezi kurduklarını kaydetti. 

ÇİFTÇİLERE BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİCİLİK KONULARINDA EĞİTİMLER VERDİK

Bu merkezde bulunan deneme alanlarında çeşitli bitkilerin denemelerini yaptıklarını anlatan Başkan Kurt, çiftçilere bitkisel ve hayvansal üreticilik konularında eğitimler verdiklerini söyledi. Yeni Çeşit Deneme ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nde, bölgede tarımı yapılabilecek yeni çeşitlerin denemelerinin de yapıldığını dile getiren Başkan Kurt, bu denemelerin sonuçlarını tarla başında üreticiye gösterilerek, yetiştiriciliği konusunda eğitimler vereceklerini ifade etti. Kooperatifçiliğin önemine de değinen Başkan Kurt, Sevinç, Ağapınar, Çavlum ve Kireç’in hayvancılık yapılan köyler olduğuna dikkat çekti. Bu köylerin entegre edilerek geliştirilebileceğini belirten Başkan Kurt, “Doğru bir planlama yapılmalı. Sütü, eti değerlendirmek daha farklı olur. Kooperatifleşmek gerekiyor. İyi Örnekleri değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.  
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.