Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT İYİ PARTİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Başkan Kurt İYİ Parti’yi ziyaret etti

14 Mart 2023 Salı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti’yi ziyaret etti. İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil ile bir araya gelen Başkan Kurt, gerçekleşen 3’üncü Olağan İl Kongresinde il başkanı seçilen Edizgil’i tebrik etti. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ocak ayında gerçekleşen 3’üncü Olağan İl Kongresinde il başkanı seçilen Emine Edizgil ile bir araya geldi, ardından da partililerle buluştu. 

Başkan Kurt, İYİ Parti ziyaretinde önce İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil ve il yöneticileri ile bir araya geldi. Edizgil ve il yöneticilerini tebrik eden Başkan Kurt, Edizgil’e başarılar diledi. Odunpazarı Belediyesi’nin deprem bölgesindeki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başkan Kurt, deprem bölgesindeki ziyareti sırasında edindiği izlenimlere de değindi. Başkan Kurt, “Plansız, beceriksiz ve kötü yönetimi her yerde gördük. Hükümet enkazın altında kalmıştır” dedi.  Başkan Kurt ve Edizgil ardından da partililerle buluştu. Gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesi ise 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri ile 11 ilde yıkıma sebep olan depremler oldu.

“21 YILDIR SÜREN BİR TEK ADAM İKTİDARINI 15 MAYIS’TA BİTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Buluşmada konuşan Başkan Kazım Kurt, il kongresinin ardından görev alanlara hayırlı olsun dileklerini iletti. Başarılar dileyen Başkan Kurt, “Deprem nedeniyle olağan işlerimizi biraz ertelemek zorunda kaldık, ama gönlümüz sizinle. İttifak ortağımızın ciddi anlamda iç demokrasi gereklerini tamamlayıp, normalleşmesi bizim için bir artıdır, onurdur. Bu noktada sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu. Türkiye’nin normal günler yaşamadığına dikkat çeken Başkan Kurt, olağanüstü bir sürece girildiğini vurguladı. Hem deprem hem de ondan sonraki siyasi gelişmelerin Türkiye’yi seçime götürdüğünün altını çizen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “21 yıldır süren bir tek adam iktidarını, umarım 15 Mayıs günü bitirmiş olacağız. Bu Türkiye için bir zorunluluk. Türkiye için bir kader seçimi. Bir tarafta demokrasi, bir tarafta da demokrasi karşıtları; bir tarafta Cumhuriyet diğer tarafta Cumhuriyet karşıtları noktasına gelen bir durumdayız. Bu nedenle demokrasiden, insan haklarından ve Cumhuriyetten yana olan güçlerin tamamının Millet ittifakının etrafında kenetlenmesi çok önemli bir görev. Bunu da liderlerimiz gerçekleştirdi. Türkiye’de birlikte çalışma kültürünün çok önemli bir örneğini ortaya koydular. 5 yıldan fazla bir süredir, ittifak halinde devam eden çalışma, giderek büyüdü ve 6’ncı partiyi de ekleyerek gerçekten bir Millet İttifakı haline geldi. Daha önceki dönemlerde küçük siyasi tartışmalarla gerdiğimiz o zamanı artık bir tarafa bırakmak zorundayız, çünkü ana hedef bellidir. Bunu, karşımızdaki ittifak farklı bir biçimde anlatmaya kalksa da esas olan; 21 yıldır ülkeyi ezici bir çoğunlukla yöneten Recep Tayyip Erdoğan iktidarının sonlandırılmasıdır. Çünkü kurumları dejenere etti, kuralları bozdu; yasaları tanımaz hale geldi. Bu çalışmayı birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Eskişehir özelinde de ben çok iddialı bir noktada konuşuyorum. Millet İttifakının Eskişehir’de toplam yüzde 65’in altına düşmemesi gerekir. Anket ortalamaları da bunu gösteriyor. Örgütlerimizin çok çalışması gerekiyor. Tek tek insanlarla görüşmemiz lazım. En önemlisi de herkesin kapı komşusunu ikna etmesi gerekiyor. Eskişehir’in aydın, demokrat, çağdaş insanları da bunu becerecektir. Türkiye’nin diğer ileri de bizi örnek alsın. Şimdiden zaferimizin hayırlı olmasını diliyorum.” Başkan Kurt, konuşmasının ardından partililerin sorularını cevapladı. Başkan Kurt, İYİ Partililerin Odunpazarı Belediyesi ile ilgili dilek ve taleplerini de dinleyerek, notlar aldı.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU, BİZİM 13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK”

Başkan Kurt’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Emine Edizgil, “15 Ocak’ta yeniden seçildik. Atanmış bir yönetimdik, ama seçilerek yeniden güven tazeledik. Eskişehir’imiz ve sizin ziyaretiniz bizim için çok önemli. Önünüzde Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim var. Biz bunu artık normal bir seçim gibi görmüyoruz. Biz, Cumhuriyet’i oylayacağız. Ya Cumhuriyet diyeceğiz ya da tek adam rejimi ile devam edeceğiz. Ülkemiz çok zor günler geçirdi. Ekonomik krizin yanında bir de deprem felaketi… Ben depremi afet olarak görüyorum, ama maalesef mevcut iktidar bunu bir felakete çevirdi. 11 ilde meydana gelen çok büyük bir felaket, ama yapılabilecek çoğu şey ilk etapta yapılamadı. İnşallah, tüm bunları milletimiz de göz önüne alır. Önümüzdeki seçimlerde, ben inanıyorum ki Millet İttifakının adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim 13’üncü Cumhurbaşkanımız olacak. Tabi bunlarda sizlerin de desteği ve emeği çok fazla olacak. Biz, İYİ Parti olarak Eskişehir’de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.