Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT IHLAMURKENT VE YENİDOĞAN’DA KADINLARLA BULUŞTU

Başkan Kurt Ihlamurkent ve Yenidoğan’da kadınlarla buluştu

17 Mart 2022 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ihlamurkent ve Yenidoğan Mahallelerinde kadınlarla buluştu. Mahallelerin problemleri, siyasal ve ekonomik sorunların konuşulduğu buluşmada konuşan Başkan Kurt, “Bizler, sosyal ve derman belediyecilik anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz. Komşumuz açken, bizler tok yatamayız. Hemşehrilerimizin bir derdi varsa, dara düşmüşse, ona elimizi uzatmak bizim görevimiz” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ihlamurkent ve Yenidoğan Mahallelerinde kadınlarla buluştu. Odunpazarı Belediyesi Hüsamettin Cindoruk Halk Merkezi ve Ayşe Tuğba Arslan Halk Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, Başkan Kurt’un yanı sıra halk merkezlerinde düzenlenen atölyelere giden kadın kursiyerler katıldı. Hüsamettin Cindoruk ve Ayşe Tuğba Arslan Halk Merkezi, buluşmaya katılanlara mantı ikram ederken, Başkan Kurt kadınlarla siyasal ve ekonomik gündemden mahallelerin sorunlarına kadar birçok konuda sohbet etti. Kadınların talep ve dileklerini de dinleyen Başkan Kurt, notlar aldı. 

“GEÇİNEMİYORUZ!”

Ekonomik krizden ve zamlardan çok etkilendiklerini belirten kadınlar, ay çiçek yağı, sebze ve meyve fiyatlarının çok arttığına dikkat çekti. Yemek yapmak için sebze, yağ ve salça almakta zorlandıklarını kaydeden kadınlar, evde tencere kaynatamadıklarının altını çizdi. Doğalgaz ve elektriğe gelen zamların iyice bellerini büktüğünü anlatan kadınlar, “Asgari ücrete zam yapıldı. Maaşlar hesaplara yatmadan eridi. Geçinmekte zorlanıyoruz. Markete, pazara gidemiyoruz. Eti, zaten bayramdan bayrama görüyoruz” dedi.  

“KOMŞUMUZ AÇKEN, BİZLER TOK YATAMAYIZ”

Hükümetin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle, Türkiye’nin ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Kurt, Türk lirasının her geçen gün değer kaybettiğini ifade etti. Temel tüketim maddeleri başta olmak üzere elektrik ve doğalgaza fahiş zamlar geldiğini kaydeden Başkan Kurt, bu zamlardan da en çok evde tencere kaynatma derdine düşen kadınların etkilendiğini belirtti. Odunpazarı Belediyesi olarak Halk Market ve Aşevi ile zorda olana, dara düşene yardım eli uzattıklarını kaydeden Başkan Kurt, “CHP’li belediyeler olarak bizler sosyal ve derman belediyecilik anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz. Komşumuz açken, bizler tok yatamayız. Hemşehrilerimizin bir derdi varsa, dara düşmüşse, ona elimizi uzatmak bizim görevimiz. Ben pandeminin başından beri dayanışma çağrısı yapıyorum. Zor günler geçiriyoruz. Bu zor günler de ancak dayanışmayla, bir arada olmakla geçer” dedi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.