Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

3D GENÇLİK FESTİVALİ SONUÇ RAPORU BAŞKAN KURT’A SUNULDU

3D Gençlik Festivali Sonuç Raporu Başkan Kurt’a sunuldu

30 Haziran 2022 Perşembe

Kazım Kurt öncülüğünde, Odunpazarı Belediyesi ve Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile 17-18-19 Mayıs tarihlerinde Kanlıkavak Parkında gerçekleştirilen 3D Gençlik Festivali  sonuç raporu hazırlandı. Festival ekibi, hazırladıkları raporu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a sundu. Emekleri için ekibe teşekkür eden Başkan Kurt, ekibin katılım belgelerini verdi. Festival ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kurt, “Eskişehir, ne kadar demokrat bir şehir olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi. 

Odunpazarı Belediyesi ve Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile Finlandiya, İsveç, Norveç, Estonya, Litvanya, Danimarka, Belçika, Letonya ve İzlanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinin ardından Türkiye’de ilk defa Odunpazarı’nda Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali düzenledi. Belediye Başkanı Kazım Kurt öncülüğünde 17-18-19 Mayıs tarihlerinde Kanlıkavak Parkında gerçekleşen 3D Gençlik Festivaline, 12 siyasi partinin temsilcisi, yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşu ile öğrenci toplulukları katıldı. Festival sonrasında hazırlanan sonuç raporu, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda, Avrupa Birliği Başkanı Derneği Başkanı Doç. Dr. Erhan Akdemir tarafından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a sunuldu.

YÖNETİŞİM İLKESİNİN HAYATA NASIL GEÇİRİLEBİLECEĞİNİ GÖSTERDİK

Festivalle ilgili bir değerlendirme de yapan Erhan Akdemir, destekleri için Başkan Kurt’a teşekkür etti. 2023 yılında yapılacak festival ile ilgili çalışmalara başladıklarını da belirten Akdemir, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasında yönetişim vurgusu yapan Akdemir, bu festival ile sivil toplum örgütü ve bir belediyenin ortaklaşa çalışarak yönetişim ilkesini hayata nasıl geçirilebileceğini gösterdiklerini kaydetti. “Demokrasinin işlerliğinin kazanılabilmesi açısından ülkemiz ve şehrimiz için önemli bir örnek oldu. Buradaki en Önemli ilke belediyenin, derneğin ve gençlerin siyasal katılım konusundaki iyi niyeti, özverisi, şehre ve ülkeye bir şeyler katma isteği idi” diyen Akdemir, Türkiye ve Eskişehir için ilk olan bu festivalin heyecan, mutluluk ve değer katma açsından motive oldukları bir çalışma olduğunu vurguladı. Akdemir, konuşmasının ardından hazırladıkları raporu Başkan Kurt’a takdim etti. 
 
“SİYASİ PARTİLER KENDİ KAHVELERİNDE NUTUK ATMAKTAN VAZGEÇMELİ” 

Akdemir ve festivalde emeği geçen herkese teşekkür eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, Türkiye’de ve Eskişehir’de ilk kez bir demokrasi festivalini gerçekleştirmenin önemli bir iş olduğunu söyledi. “Bu festivalin sorunsuz tamamlanması çok daha önemli, bu acayip bir duydu. Biz, dinleyeceğiz, diyalog içerisinde olacağız ve dayanışacağız; insanları yan yana getireceğiz, Eskişehir’in ve gençliğin sorunlarını konuşacağız, deyince; devlet neden orada 350 polis görevlendirdi, ben anlamış değilim. Anlamakta da gerçekten zorluk çekiyorum. Demokrasi, dinleme, diyalog diyoruz. Neden inandıramıyoruz, bu konuda devletin ciddi ciddi düşünmesi gerekiyor” diyen Başkan Kurt, Eskişehir’de il başkanlığı ya da il örgütü olan 20’nin üzerinde siyasi parti olduğunu belirtti. Festivale bu partilerden sadece 12’sinin katıldığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Siyasi partiler için önemli olan düşüncelerini başka fikre sahip insanlara anlatabilmektir. Sadece kendi partisinin topladığı adamlara, düşüncesini anlatıp, alkış almak gibi bir hastalığı 2022 yılında bırakmamız gerekiyor. İktidar partisi de bu festivale katılmamakla, demokrasi ile ilgisinin olmadığını da ortaya koydu” diyerek festival ile ilgili değerlendirmelerini aktardı. 3D Gençlik Festivali öncesinde Eskişehir Valiliği tarafından alınan yasak kararına da değinen Başkan Kurt, 3D Gençlik Festivalinin sorunsuz ve başarıyla tamamlanmasının bu yasak kararının doğru gerekçeleri olmadığının da göstergesi olduğunu söyledi. “Eskişehir, ne kadar demokrat bir şehir olduğunu bir kez daha gösterdi” diyen Başkan Kurt,  3D Genlik Festivalinin büyüyerek genişletilmesi ve daha iddialı bir hale gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Kurt, “Siyasi partiler kendi kahvelerinde nutuk atmaktan vazgeçmeli. Siyasi Partiler kendisi gibi düşünmeyenlerle siyaset yapabilmeli. 3D Gençlik Festivalinin bunu sağlamaya bir katkısı olursa çok yararlı bir sonuç alırız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.  

Başkan Kurt, konuşmaların ardından 3D Gençlik Festivalini organize eden ekibe, katılım belgelerini takdim etti. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.