Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

31 YIL ÖNCE SİVAS’TA KATLEDİLENLER ANILACAK

31 yıl önce Sivas’ta katledilenler anılacak

1 Temmuz 2024 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği öncülüğünde; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu, Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu ile birlikte 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için bir dizi etkinlik düzenleyecek. 

“Aydınlığı Karartan Ateşin Yakıldığı Gün” sloganı ile gerçekleştirilecek olan anma programı 2 gün sürecek. Anma programı, 1 Temmuz Pazartesi Günü 12.00’de Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı’nda açılışı yapılacak fotoğraf sergisi ile başlayacak. 

Anma Programı kapsamında 2 Temmuz Salı Günü saat 12.00’de Ulus Anıtı önünde gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ile devam edecek. Aynı gün 17.30’da Hamamyolu Yediler Parkı’ndan Ulus Anıtı’na yürüyüş düzenlenecek, ardından da basın açıklaması yapılacak. Yürüyüşün ardından saat 20.00’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (Cemevi) toprak sahada Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Sağ’ın katılımı ile anma dinletisi ve sinevizyon gösterimi ve söyleşi gerçekleştirilecek.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.