Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

“HASRET” ANKARALI TİYATRO SEVERLERDEN TAM NOT ALDI

“Hasret” Ankaralı tiyatro severlerden tam not aldı

28 Mayıs 2024 Salı

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nü konu alan "Hasret" adlı tiyatro oyunu ile Ankara’ya turneye gitti.  Ankara Kırım Tatar Derneği’nin daveti üzerine Ankara’ya giden Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’na Ankaralılar büyük ilgi gösterdi. “Hasret” oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun bu sezon repertuvarında yer alan 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgününü anlatan "Hasret" oyunu,  ilk gösteriminden beri kapalı gişe oynuyor. Kırım  Tatar Sürgünü ile ilgili prodüksiyonel anlamda bugüne kadar yapılan ilk tiyatro eseri olan "Hasret”, Ankara Kırım Tatar Derneği’nin daveti ile Ankara’ya turneye gitti. Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde gösterim yapan Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, oyunu gene kapalı gişe oynadı. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği "Hasret”, izleyiciden tam not aldı. İzleyiciler, oyunun sonunda Odunpazarı Belediye Tiyatrosunu dakikalarca ayakta alkışladı. 

VATANLARINA HASRET BIRAKILANLARIN HİKÂYESİ

Hasret; 18 Mayıs 1944 gecesi vatanlarına Hasret bırakılanların hikâyesi. Hem de 15 dakikada. Sadece 15 dakikada, ne alabilirsiniz yanınıza? Hayatınızın hangi parçasını çeyrek saate sığdırabilirsiniz? İşte çeyrek saatle başlayan, acı yüklü vagonların taşıdığı uzun bir yolculuk hikâyesi. Yaşamak için, unutmamak için, dönmek için verilen büyük bir mücadelenin hikâyesi.
Genel Sanat Yönetmenliğini Elçin E. Karaahmet’in yürüttüğü projenin tasarımını Ceren Tüysüz, Çiğdem Öztürk, İpek Uzkalan ve Hüseyin Demir uzun bir çalışma sonrası tamamladı. Oyunu Derya Dobrişan kaleme alırken, yönetmenliğini Elçin E. Karaahmet, Süleyman Karaahmet birlikte üstleniyor. Dekor ve kostüm tasarımını Çiğdem Öztürk, ışık tasarımını Hüseyin Tokyol ve orijinal müziklerini ise Hüseyin Demir yaptı. Oyunda Ceren Tüysüz, Ferhat Karataş, Hüseyin Demir, İpek Uzkalan ve Tuğçe Güney rol alıyor.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.