Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

“ENOS VE İO FARKLILIKLAR GEZEGENİ” FESTİVALDE TAM NOT ALDI

“Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni” festivalde tam not aldı

13 Nisan 2022 Çarşamba

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, Ankara’nın en uzun soluklu uluslararası tiyatro festivallerinden birisi olan; yurtdışından ve yurtiçinden birçok tiyatro ekibinin katıldığı, 14. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivaline davet edildi. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu ise Tiyatro Festivaline, bu sezonun yeni projelerinden biri olan “Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni” isimli çocuk oyunu ile katıldı. 

Almanya, Özbekistan, Azerbeycan, Kırgızistan, Özbekistan gibi ülkelerin kurum tiyatrolarının ve özel tiyatroların katıldığı festivalde Odunpazarı Belediye Tiyatrosu “Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni” isimli çocuk oyunuyla büyük beğeni aldı. 

Festival sonrasında Odunpazarı Belediyesi Tiyatro ekibi Başkan Kurt’u makamında ziyaret etti. Odunpazarı Belediyesi Tiyatro ekibi, 14. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivalinden aldıkları plaketi Başkan Kurt’a takdim etti.

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun başarıları ile Odunpazarı Belediyesi’ne büyük bir gurur yaşattığını belirten Başkan Kurt, ödül alanlara teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

İpek Uzkalan'ın yazdığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı Çiğdem Öztürk'e, müziği Hüseyin Demir'e, ışık tasarımı ise Ömer Burak Ünal'a ait. Tam bir ekip çalışması ile sahneye taşınan oyunun oyuncu kadrosu da yine Çiğdem Öztürk, İpek Uzkalan ve Hüseyin Demir’den oluşuyor… Black light tekniğinin de kullanıldığı oyunda; Dünya’dan araştırma için uzaya gönderilen astronot şempanze Enos, roketinin arızalanmasıyla varlığından haberi olunmayan bir gezegene iniş yapar. Farklılıklar gezegeni... Bu gezegende güneş sistemindeki her bir gezegenden gelen uzaylılar yaşar. Uzaylıların gezegende kontrolünü sağlayan uzaylı İO,onların birlik içinde yaşamasını kendine görev edinmiştir. Ama bu işi yapmakta çok zorlanır. Çünkü her uzaylının birbirinden farklı özellikleri ve güçleri vardır. İO, Enos ile karşılaşınca işlerin rengi değişir…
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.