Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI ‘İŞARET DİLİ EĞİTİMLERİNİ’ KARDEŞ TOPRAKLARA TAŞIDI

Odunpazarı ‘işaret dili eğitimlerini’ kardeş topraklara taşıdı

15 Şubat 2022 Salı

Aralık ayında imzalanan protokol ile kardeş belediye olan Odunpazarı, Lefke ve Mehmetçik Belediyeleri, sosyal ve kültürel alanda iş birliğine başladı. Odunpazarı Belediyesi, Lefke ve Mehmetçik Belediyesi personeli ile vatandaşlarına ‘işaret dili eğitimleri’ veriyor. Online ortamda gerçekleşen eğitimler, yoğun ilgi görüyor. 

Odunpazarı Belediyesi, ‘işaret dili eğitimlerini’ kardeş topraklara taşıdı. Kardeş belediye olduğu Lefke ve Mehmetçik Belediyesi ile sosyal, kültürel alanda iş birliği yapan ve deneyimlerini paylaşan Odunpazarı Belediyesi, iddialı olduğu ‘işaret dili eğitimlerini’ Lefke ve Mehmetçik’e taşıdı. Odunpazarı Belediyesi, Lefke ve Mehmetçik Belediyesi personeli ile vatandaşlarına ‘işaret dili’ öğretiyor. 

‘Engellerimizi kaldırıyoruz’ başlığıyla gerçekleşen eğitimler, online ortamda Cuma günleri gerçekleşiyor. Odunpazarı, Lefke ve Mehmetçik Belediyeleri ile uluslararası bir belediyeler birliği olan Cittaslow işbirliğiyle düzenlenen bu eğitimler, büyük ilgi görüyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyeler arası dayanışmanın ve paylaşımın önemine dikkat çekti. Odunpazarı Belediye Başkanı olarak göreve başladığında, her birimden en az 1 kişinin işaret dili öğrenmesi için eğitimlere başladıklarını hatırlatan Başkan Kurt, “Şimdi her birimimizde en az 1 kişi işaret dili biliyor. Kreşlerimizde, halk ve gençlik merkezlerimizde de işaret dili atölyeleri açtık, dersler verdik. Şimdi bu deneyimimizi Aralık ayında imzaladığımız protokol ile kardeş belediyemiz olan Lefke ve Mehmetçik Belediyesi ile paylaşıyoruz. Biz bu paylaşımdan çok mutluyuz. Umarım, bu paylaşımlar giderek artacak. Biz, tüm kardeş belediyelerimizle benzer çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi. 

 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.