Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BAŞKAN KURT: “BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ”

Başkan Kurt: “Birlikte üreteceğiz”

6 Temmuz 2022 Çarşamba

Katılımcı belediyecilik anlayışı ile yönetilen Odunpazarı Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile gönüllü birimi kuruldu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışma yürütecek olan Gönüllü Birimi ile ilgili konuşan Başkan Kurt, “Hemşehrilemizle birlikte hayal kurup birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz. Odunpazarı için ben de varım diyen tüm hemşehrilerimizi birlikte çalışmaya davet ediyorum” dedi. 

Odunpazarı Belediyesi, Başkan Kazım Kurt’un talimatı ile Gönüllü Birimi kurdu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gönüllü Birimi; bilgi, beceri ve yeteneğini, her türlü ortak çalışma, imkân ve zamanını ortaya koyarak çalışma alanı konusunda maddi bir kazanç beklemeksizin belediye hizmetlerine katılan kişilerden oluşacak. Gönüllü Birimi bu kapsamda; çocuklara, kadınlara, gençlere, yaşlılara, engellilere, yoksullara ve dezavantajlı bireylere yönelik eğitim hizmetleri; park, bahçe, kent estetiği ve çevre düzenlemeleri hizmetleri; başıboş ve sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetler; mahallelerde arama-kurtarma ekiplerince verilecek görevlerde ya da bu faaliyet alanları dışında, Belediyece uygun görülen ve gönüllülük prensiplerine uygun olan tüm çalışma alanlarında çalışacak. 

“BELEDİYE GÖNÜLLÜ KİMLİK KARTI VERECEK”

Odunpazarı Belediyesi Gönüllü Birimine katılmak için reşit olmak, on iki yaşını bitiren bireylerin yasal temsilcisinin izninin almış olması gerekiyor. Bir diğer gereklilik de etkinlik ve çalışmalarda katkıda bulunabilecek eğitime, mesleki ve kişisel özelliklere sahip olmak. Gönüllü birimine başvuru yapmak için istenen belgeler ise şunlar: “Nüfus cüzdanı, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, sağlık raporu, kan grubu belgesi ve 1 adet fotoğraf.” Gönüllülük ilişkisine dair düzenlenecek protokolün süresi 1 yıl olacak. Süresi biten protokolün uzatılma veya yenilenme zorunluluğu olmayacak. Belediye tarafından birimde çalışacaklara “Gönüllü kimlik kartı” verilecek. Gönüllülerin, bu gönüllü kimlik kartlarını faaliyetler ve çalışma süresince üzerlerinde bulundurması gerekecek. 

WEB SİTESİNDE BULUNAN ÖN BAŞVURU FORMU DOLDURULMALI!

Odunpazarı Belediyesi Gönüllü Birimine katılmak isteyenler, Odunpazarı Belediyesi resmi web sitesinde kurumsal sekmesi içinde yer alan (https://odunpazari.bel.tr/kurumsal/benvarim) ön başvuru formunu doldurduktan sonra, istenen belgelerle birlikte Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Ek Hizmet Binasında (Gökmeydan Mahallesi Selin Sokak No:10) bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuru yapabilir. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 240 08 85- 240 08 47 numaralı telefonları arayarak istedikleri bilgiliyi alabilir. 

“HEMŞEHRİLEMİZLE BİRLİKTE HAYAL KURUP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Gönüllü Birimi ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Biz Odunpazarı Belediyesi’ni katılımcı bir anlayış ile yönetiyoruz. Şimdiye kadar demokratik kitle örgütleri, sendikalar, kurum ve kuruluşlarla birlikte Odunpazarı için ne yapabiliriz diye konuştuk, çalışmalar yaptık. Artık, Odunpazarı için ben de varım diyen hemşehrilerimizle, kadınlar, çocuklar, gençler, dezavantajlı gruplar için birlikte çalışacağız. Park ve bahçelerimizin, kentimizin çevre düzenlemesi için birlikte hayal kuracağız, OBAK ile ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza birlikte yardım eli uzatacağız. Kısacası hemşehrilemizle birlikte hayal kurup birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz. Odunpazarı için ben de varım diyen tüm hemşehrilerimizi birlikte çalışmaya davet ediyorum” dedi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.