Odunpazarı’na yeni alzheimer merkezi geliyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçimler öncesinde hemşehrilerine verdiği Alzheimer Merkezi sözünü yerine getirmek için çalışmalara başladı. Başkan Kurt’un girişimleriyle iş insanı Lütfü Yüksel tarafından yapılacak olan merkez, “Nurten-Lütfü Yüksel Alzheimer Merkezi” adını taşıyacak.

Toplam 4136.50 metrekare alana sahip olacak olan Alzheimer Merkezi, 3 katlı olarak inşa edilecek. Merkezin bodrum ve zemin katında 12 adet etkinlik alanı bulunacak. Birinci katta 16 adet 2 kişilik oda ve 2 adet 6 kişilik oda, ikinci katta ise yine 16 adet 2 kişilik oda ve 2 adet 6 kişilik oda yer alacak. Böylece toplamda 36 oda ve 88 kişilik kapasite sağlanmış olacak.

Başkan Kurt, Alzheimer Merkezi’nin Odunpazarı’na büyük bir değer katacağını belirterek, “Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu merkez, Alzheimer hastalarına ve ailelerine destek sağlayacak, onların yaşam kalitesini artıracak” dedi. İş insanı Lütfü Yüksel’e teşekkür eden Başkan Kurt, “Daha önce de bir Yaşlı Bakım Merkezi kazandıran, Yüksel’in bütün Eskişehir’e örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Vadişehir Mahallesi’nde Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi’nin yanına yapılacak olan Nurten-Lütfü Yüksel Alzheimer Merkezi’nin inşaatına yakında başlanacak. Merkez, çalışmalar tamamlandıktan sonra en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. 
 

« Geri Dön