Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi

• Yetkili Müdürlük: Kültür Müdürlüğü
  • Çalışma Saatleri : 10.00-18.00
  • Telefon :
  • Adres : Paşa Mahallesi Kemal Zeytinoğlu Caddesi No: 6 (Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi)
Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde yer alan Kurşunlu Külliyesi’nde eskiden nikah salonu olarak kullanılan alana Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi açtı. Müzede; Fotoğraf Sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan tarafından Odunpazarı Belediyesine bağışlanan 372 adet fotoğraf makinesi, fotoğraflar, fotoğrafçılıkta kullanılan çeşitli aletler, kitap ve dergilerden oluşan koleksiyon yer alıyor. Yaşanılabilir Bir Odunpazarı fikrinden yola çıkılarak hazırları yapılan Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’nde; ziyaretçilerin fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olmalarının yanı sıra, fotoğraf meraklılarının aktiviteler yapabilmeleri, sergiler açması, kütüphanesinden faydalanması ve fotoğrafın bir bilim olarak ziyaretçilere aktarılması hedefleniyor.  Paşa Mahallesi Kemal Zeytinoğlu Caddesi No: 6 (Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi) adresindeki Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi, Pazartesi hariç hafta içi her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

• Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi