Eskişehir Odunpazarı Belediyesi

Odunpazarı Belediyesi Kütüphane

Yatırım Değeri
Odunpazarı’na tarihinde ilk kez Av. Kazım Kurt yönetiminde kütüphane kuruldu. Odunpazarı Belediyesi; 11 Halk Merkezi, 2 Gençlik Merkezi, Uğur Mumcu Parkı ve Basın Parkı’nda bulunan 16 halk kütüphanesi, bu kütüphanelerde bulunan 45 bin kitap ile vatandaşlarımıza hizmet veriyor.

Emek Halk Merkezi’nde Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi, Odunpazarı Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi, Büyükdere Halk Merkezi’nde Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi, Zeytindalı Çocuk Merkezi’nde Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi, Gökmeydan Halk Merkezi’nde Kemal Tahir Halk Kütüphanesi, Büyükdere Gençlik Merkezi’nde Ataol Behramoğlu Halk Kütüphanesi, Vadişehir Halk Merkezi’nde Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi, Kırmızıtoprak Halk Merkezi’nde Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi, Sezai Aksoy Halk Merkezi’nde bulunan Erenköy Halk Kütüphanesi, Karapınar Halk Merkezi’nde Karapınar Halk Kütüphanesi, Ihlamurkent Halk Merkezi’nde Ihlamurkent Halk Kütüphanesi, Orhangazi Halk Merkezi’nde Orhangazi Halk Kütüphanesi, Aydın Arat Halk Merkezi’nde 71 Evler Halk Kütüphanesi, Selami Vardar Halk Merkezi’nde 75. Yıl Halk Kütüphanesi ile Uğur Mumcu Parkı ve Basın Parkı’nda Açıkhava Kütüphaneleri bulunuyor. İlk etapta toplamda 22 bin 200 kitapla hizmet veren Odunpazarı Belediyesi Kütüphaneleri envanterinde 300 bin adet kitap bulunuyor.
  • Odunpazarı Belediyesi Kütüphane