Odunpazarı’ndan bin 500 ağaçlık Adalet Ormanı

"Odunpazarı Belediyesi, 3’üncü Ahşap Heykel Festivali ve 5’inci Cam Festivali kapsamında fidan dikim etkinliği düzenledi."

Odunpazarı’ndan bin 500 ağaçlık Adalet Ormanı
Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Odunpazarı Meydanı’nda devam ediyor. Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesinde “Camın Büyüsü” sloganı ile gerçekleşen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde ise sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Festivaller kapsamında Teksan Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği ile Adalet Ormanı oluşturuldu.

Odunpazarı Belediyesi daha önce gerçekleştirdiği Uluslararası Ahşap Heykel Festivalinde fidan dikim etkinlikleri düzenleyerek Barış ve Özgürlük Ormanlarını oluşturmuştu. 3’üncü Ahşap Heykel Festivali’nde de geleneği bozmayan Odunpazarı Belediyesi, Teksan Sanayi Sitesi’nde Adalet Ormanı oluşturdu. Fidan dikim etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Organiz Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlik sonrasında Eskişehir, 33 bin 400 m2’lik, “bin 500” ağaçlı bir ormana sahip oldu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI

Fidan dikme etkinliğinde konuşan Başkan Kurt, Türkiye’de her zamankinden daha çok adalete ihtiyaç olduğu için oluşturulan ormana ‘Adalet’ adını verdiklerini söyledi. Her Ahşap Heykel Festivalinde bir orman oluşturduklarını vurgulayan Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bunu geleneksel hale getirdik. İlkinde de, ikincisinde de şimdi de büyük bir ormanı Eskişehir’e kazandırdık. Toplamda Eskişehir’e 270 bin metrekare olmak üzere, 13 bin 500 adet ağaç diktik. Bunlar tamamen merkezi yerlerde insanların yaşam ortamları içerisinde meydana getirilen ormanlardır. Bugün burada 33 bin 400 metre karelik bir alana “bin 500” adet ağaç dikimini gerçekleştireceğiz. Ahşap festivallerinde ağaca ve yeşile dikkat çekiyoruz. Ama işe yarama dediğimiz bu kütüklerin yerine de ciddi anlamda orman üretiyoruz. Bu Türkiye’ye, Eskişehir’e örnek olmalı. Bu yıl ormanımızın adını adalet dedik çünkü Türkiye’nin her zamankinden daha çok adalete ihtiyacı var. Adaletin çok karmaşık bir süreçten geçtiği bir dönem de bir dikkat de ona çekmek istiyoruz. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşamalıdır. Hukuk devletinin içinde de adalet yerinde olmalıdır. Eğer toplumun bir kesimi adaletsizlikten şikâyet ediyorsa orada hepimizin durup düşünmesi gerekir. Eskişehir’den bir dikkat daha çekmek istiyoruz, adalet hepimize lazımdır. Devletin adil olup olmadığı konusunda tereddüt taşıyan insanların başarılı olacağını düşünmüyorum. O nedenle adalete olan inancımızı korumak istiyoruz.”

Başkan Kurt’un konuşmasının ardından fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimine Emek Gençlik Merkezi, İki Eylül İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.

CAMIN BÜYÜSÜ’NDE SANATÇILAR ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

4’ü yabancı 11’i yerli olmak üzere toplamda 15 sanatçı ve bilim insanının katıldığı 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde, sanatçılar çalışmalarına devam etti. 3’üncü Ahşap Heykel Festivali boyunca sanatçılar ve bilim insanları tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, 9 Ekim Pazartesi Günü saat 16.00’da Ahşap Eserler Müzesi’nde sergilenmeye başlayacak.

Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nin ev sahipliği yaptığı bir diğer festival de bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali oldu. “Camın Büyüsü” sloganı ile Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde düzenlenen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Uluslararası alanda tanınan cam sanatçıları Joe Cariati, Martin Janecky ve Janusz Pozniak’nin yanı sıra yerli 26 cam sanatçısı ve bilim insanının katılığı; 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nin son günü de Joe Cariati, cam meraklıları ile bir araya geldi. Gün boyunca cama şekil veren Cariati’ye Janusz Pozniak ve Martin Janecky de eşlik etti. Cariati’in çalışması vatandaşlardan tam not aldı.

5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde sanatçıların festival boyunca yapacakları birbirinden eşsiz ve güzel eserler, 8 Ekim 2017 Pazar Günü (bugün) saat 16.00’da Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenmeye başlayacak.
  • Odunpazarı’ndan bin 500 ağaçlık Adalet Ormanı
08.10.2017 13:57