"Odunpazarı Belediyesi, Aleviler için kutsal olan Muharrem Ayı nedeniyle iftar yemeği düzenledi."

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlenen iftar yemeğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ve davetliler katıldı.

LÜTUF DEĞİL HAK TEMELLİ ANLAYIŞ

Başkan Kurt iftar yemeğinde vatandaşlarla yakından ilgilendi. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, birliktelik mesajı verdi. Belediye meclisinde aldıkları kararla Cemevleri'nin ibadethane sayılmasını ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlanmasını sağladıklarını söyleyen Başkan Kurt, “Bütün dinlere, bütün inançlara, bütün ibadethanelere aynı şekilde davranmak bizim yasal borcumuzdur. Biz bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. İbadet ve inanç özgürlüğü insanların eşit şartlar altında eşit yurttaş olma temelinden kaynaklanmaktadır. Lütuf değil, hak olarak bu işi görmemiz, kabul etmemiz gerekir" dedi.

• Başkan Kurt Muharrem iftarında konuştu: “Hedef, eşit şartlar altında eşit yurttaşlıktır”
23.09.2017 13:28