Odunpazarı Belediyesi 2016 mali yılı kesin hesabı kabul edildi

"Odunpazarı Belediyesi 2016 mali yılı kesin hesabı kabul edildi"

Odunpazarı Belediyesi 2016 mali yılı kesin hesabı kabul edildi

Odunpazarı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 12’nci Birleşim 1’inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.
Tek gündem maddesinin yer aldığı toplantıda, Odunpazarı Belediyesi 2016 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı görüşüldü. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen 2016 yılı Odunpazarı Belediyesi bütçe giderleri 167.599.273,63 TL olurken; bütçe gelirleri ise 153.662.368,54 TL olarak gerçekleşti.

BELEDİYELER ARZULADIKLARI YÖNETİMİ GERÇEKLEŞTİREMİYOR

Toplantıda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Kurt, “Biz şeffaf olmaya çalışan ve dengeli bir yapı oluşturmaya çalışan bir anlayışı sergiliyoruz. Gerek yatırımların planlanması gerek harcamaların tasarrufla çözülmeye çalışılması dikkat etmeye çalıştığımız noktadır. Bazı kalemlerde gelir düşmelerinin nedeni biz değiliz. Genel bir ekonomik sorun var. Ben mecliste eleştiri yaptığım zaman hükümetin ekonomi sorumluları hep şunu diyordu. Ekonominin yapısal durumu diyordu. Şimdi Türkiye uluslararası piyasalarda etkisiz olarak yönlendirilen bir ekonomiye sahip. Dolayısıyla birileri kurallar koyuyor, planları yapıyor, Türkiye’de kendi üstüne düşen rolü oynamaya çalışıyor. Bizim üretimle ilgili sorunlarımız var. O üretimle ilgili sorunlar belediyede de yansıyor. Tahsil edemediğimiz vergilerin büyük oranda piyasaların ve mükelleflerin ekonomisinin bozulmasından kaynaklandığını bilmemiz lazım. Böyle bir durumda hükümetlerde zaman zaman yapılandırma çıkarmak suretiyle bizim tahsil kabiliyetimizi azaltıyor. Türkiye’de yetki karmaşası var. Belediyeler asla ve asla kendi istedikleri ve arzuladıkları gibi bir yönetim sergileme şansına sahip değil. Yaptığınız işlerin büyük çoğunluğu başkalarının koyduğu kurallara göre oluyor. O başkaları kuralları yaparken de size sormuyor. Siz hiç beklemediğiniz bir anda vergi affı çıkardım diyor. Yapılandırma yaptım, 10 taksit yaptım diyor. Şimdi bu dengemizi bozuyor; tahsil kabiliyetimizi azaltıyor” dedi.

EN İYİ BELEDİYELERDEN BİRİYİZ

AKP’li meclis üyelerinin yatırımlarla ilgili eleştirilerine de cevap veren Başkan Kurt, “İddia ile söylüyorum. Yatırımlar konusunda en iyi belediyelerden biriyiz. Yapmış olduklarımızı saymaya kalksak sıralayamıyoruz. Eskişehir’de belediyenin yapması gereken standart yatırımların çoğunu yapmışız. Biz yeni yeni kaynaklar yaratmaya çalışıyoruz. Tasarrufla bu işi çözmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ve vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdığımız yatırımlarımız var. Lütfen bunları da dile getirin” ifadelerini kullandı.

DSİ KANLIPINAR’I BANA DEVRETMEYE HAZIR OL DİYOR

Başkan Kurt meclis üyelerine Odunpazarı Belediyesi’ne Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gönderilen yazıyı gösterdi ve şunları ifade etti: “Devlet Su İşleri 4 Mayıs tarihli bir yazı gönderiyor ve 8 Mayıs’ta Kanlıpınar Piknik Alanı’nı boşalt ve devir teslime hazır ol diyor. Kanlıpınar Piknik Alanı’nın Odunpazarı Belediyesi’nde kalması kime ne zarar verir. Bunun DSİ’ye geri verilmesi o alanın ölmesi demektir. Örnekleri var. Orman Fidanlığı ihaleye çıktı orman işletemedi, biz alalım dedik. Vermedi. Ne oldu şimdi. 3 yıldır Eskişehirliler piknik yapma hakkını kullanamıyor ve Orman Fidanlığı’ndaki o milli servette batmak üzere. Biz pazartesi günü Kanlıpınar’ı boşaltsak bundan sonra kim ne işi yapacak? DSİ elindeki kanalı temizleyemiyor. Odunpazarı Belediyesi’nin elinden bunu alacak. Alınca ne olacak?”

Odunpazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısı 1 Haziran 2017 Perşembe günü saat 17.00’de yapılacak.

• Odunpazarı Belediyesi 2016 mali yılı kesin hesabı kabul edildi
06.05.2017 00:43