Arabaşı yuttular

"Odunpazarı Belediyesi kültürel değerleri yaşatmaya devam ediyor."

Arabaşı yuttular
Odunpazarı Belediyesi kültürel değerleri yaşatmaya devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi kültürel değerleri yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Eskişehir de özellikle Sivrihisar ilçesinde yaygın olarak bilinen “Arabaşı” kültürünün önemine değinmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Belediye yemekhanesinde düzenlenen etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Sivrihisar Eğitim Vakfı, Sivrihisarlılar Derneği, Günyüzülüler Derneği, Sivrihisarlılar Eğitim Vakfı, Dümrekliler Derneği, İnönülüler Derneği, Sivrihisar Köyler Derneği üyeleri; Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi, Teksan Sanayi Sitesi, EMKO Sanayi Sitesi yöneticileri ile Odunpazarı Belediyesi Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Gülvezir Özdamar öncülüğünde hazırlanan etkinlikte, Sivrihisar yöresinin özel tatlarından olan Arabaşı afiyetle yutuldu. Su ve un’un karışımı sonucunda hazırlanan, özel sos ve tavuk suyu çorbasıyla servis edilen Arabaşı gelen konuklara hem geçmiş zamandan gelen yemek kültürünü yaşamanın zevkini hem de lezzet dolu dakikalar yaşattı.

Başkan Kurt etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi: “Gerçekleştirdiğimiz etkinlikle siz değerli hemşerilerimize bir sürpriz yaptık. Sivrihisar yöresinin en önemli lezzetlerinden olan Arabaşı’nı Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleştirmek istedik. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Odunpazarı Belediyesi olarak tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

• Arabaşı yuttular
19.02.2017 12:41