Tarihi Bölge değer kazanmaya devam ediyor

Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde başlattığı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Tarihi Bölge değer kazanmaya devam ediyor

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan Proje doğrultusunda Tarihi Bölge’de yer alan evler, Odunpazarı Belediyesi tarafından onarılıyor. Odunpazarı Kentsel Sit Alanı içinde yer alan; Dedelek, Mumcu ve Hatipler Sokakta yer alan 28 yapıda dış cephe restorasyon çalışmaları yürütülüyor.

Odunpazarı Belediyesi’nin Odunpazarı Kentsel Sitinin dokusunu kurtarmak ve kültür turizmine kazandırmak amacıyla sokak sağlıklaştırma Projesi çalışmalarına devam edeceğini belirten yetkililer, dış cephe restorasyon çalışmalarının Malhatun Caddesi’nin doğusuna kaydırıldığını ifade etti.

• Tarihi Bölge değer kazanmaya devam ediyor
07.10.2018 16:22