Eskişehir Odunpazarı Belediyesi

Prof. Dr. Orhan Oğuz’un adı Halk Merkezi’ne verildi

"Odunpazarı Belediyesi, gerçekleştirilen isim verme töreninin ardından da Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi önünde iftar yemeği verdi."

Prof. Dr. Orhan Oğuz’un adı Halk Merkezi’ne verildi

Eskişehir’in Eski Belediye Başkanlarının adını halk merkezleri ve parklara veren Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in eski milletvekillerinden Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz’un adını Kırmızıtoprak Mahallesi’nde yer alan halk merkezine verdi.  Odunpazarı Belediyesi, gerçekleştirilen isim verme töreninin ardından da Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi önünde iftar yemeği verdi.

Daha önce Eskişehir’de belediye başkanlığı yapmış olan Selami Vardar, Aydın Arat, Sezai Aksoy’un adını halk merkezlerine veren Odunpazarı Belediyesi, büyük bir vefa örneği göstererek Prof. Dr. Orhan Oğuz’un adını Kırmızıtoprak Halk Merkezi’ne verdi. Gerçekleştirilen isim verme törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Prof. Dr. Orhan Oğuz’un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Eskişehir Milletvekili Adayları Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

İsim verme töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt,  Kırmızıtoprak Mahallesi’nin Eskişehir’in en eski mahallelerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu bölgede 20 bin civarında hemşehrimiz yaşıyor. Bu mekan daha önce Odunpazarı Belediyesi tarafından Kırmızıtoprak Mahallesi Muhtarlığına tahsis edilmiş idi. Şimdi bu mekanı yeniledik, düzenledik ve halka tahsis ettik. Bu mekanda 2016 yılından günümüze kadar 2 bin 324 atölye çalışması yapılmış. Orhan Oğuz’un adının buraya verilmesi bizim ve Eskişehir için önemlidir. Çünkü biraz önce Orhan Oğuz’un hizmetleri saymakla bitmez. Biz bu bölgeye onun adını vermekle doğru bir iş yaptık. Orhan Oğuz deyince akla eğitim, milliyetçilik ve bilim geliyor. Keşke, herkes bundan nasibini alabilse. Keşke herkes böyle demokrat olabilse” dedi.

“BU BİNAYA BABAMIN ADININ VERİLMESİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Törende konuşan isimlerden biri de Prof. Dr. Orhan Oğuz’un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz oldu. Babasının törene katılamadığını söyleyen Oğuz, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a Oğuz Ailesi’nin şükranlarını iletti Oğuz törende yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Tüm Oğuz Ailesi adına buradayım. Babam şuanda 94 yaşında ve seyahat etmek için pek uygun değil. Ama gelmeyi çok istedi. Tüm aile bireylerim adına buradayım. Başkan Av. Kazım Kurt’a Oğuz Ailesinin minnet ve şükranlarını iletiyorum. Sağ olun Başkanım, var olun. Bugünlerde kadirşinaslık pek rastlanan bir şey değil. Onun için bu binaya babamın adının verilmesi, bizim için çok değerli. Arkamızdan gelecek nesillere örnek olması açısından da çok değerli. Onun için çok heyecanlıyım. Bütün arkadaşlarım, ailem herkes benden haber, fotoğraf bekliyor. Böyle hoş bir törene geldiğim için, böyle kadirşinaslık örneği gösterdiğiniz için Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt nezdinde bütün belediye mensuplarına, Kırmızıtoprak Mahallesi sakinlerine, bu binayı yaşatacak olan sizlere sonsuz şükranlarımızı iletiyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, Prof. Dr. Orhan Oğuz’un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz’a Eskişehir’de İz Bırakanlar adlı kitabı hediye etti. Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’nin açılışının ardından,  Başkan Kurt ve Oğuz Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’ni gezdi.

“25 HAZİRAN’DA TÜRKİYE AYDINLIK BİR GÜNE UYANACAK”

Odunpazarı Belediyesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’nin isim töreninin ardından, Kırmızıtoprak Mahallesi İftar Programını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi önünde gerçekleştirilen iftar programına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP Eskişehir Milletvekili Adayları Metin Tomsuk ve Sibel Yeşildal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar programında oruçlarını açan vatandaşlar, dileklerini ve sıkıntılarını birebir Başkan Kurt’a iletti. Vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Başkan Kurt; vatandaşların dilek, şikâyet ve isteklerini dinledi. Başkan Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP Eskişehir Milletvekili Adayları Metin Tomsuk ve Sibel Yeşildal iftar yemeğinin ardından Kırmızıtoprak Mahallesi’nde bulunan kahveleri ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kurt, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu söyledi. 25 Haziran’da Türkiye’nin aydınlık bir güne uyanacağını ifade eden Başkan Kurt, “Ekonomi bozuldu, büyük bir ekonomik kriz kapımızda bekliyor. Evlerimizde bulunan buzdolapları refah göstergesi olarak lanse ediliyor. Ama kimse o buzdolaplarının boş mu dolu mu olduğunu görmek için içine bakmıyor. Bu böyle gitmez, gitmemeli” dedi.

SIRADA VADİŞEHİR- IHLAMURKENT MAHALLESİ VAR

Odunpazarı Belediyesi Ramazan etkinlikleri, mahallelerde verilecek iftar yemekleri ile devam edecek. Bir sonraki iftar programı 8 Haziran Cuma Günü (bugün) Vadişehir-Ihlamurkent Mahallesi Ihlamurkent Halk Merkezi Önü Nevruz Caddesi’nde gerçekleşecek.

Odunpazarı Belediyesi’nin Merkez Mahallelerdeki İftar Programı ise şöyle:

09 Haziran 2018 Cumartesi Günü Huzur Mahallesi Devlet Hastanesi Üstü Otopark Yanı

11 Haziran 2018 Pazartesi Günü Odunpazarı Meydanı Hicri Sezen Parkı

• Prof. Dr. Orhan Oğuz’un adı Halk Merkezi’ne verildi