Odunpazarı'nda "Sevginin Adı Yunus Emre" Paneli

"Odunpazarı Belediyesi, her sene 01-07 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi."

Odunpazarı'nda

“Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım

Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” dizeleri ve nicelerinin sahibi; büyük Türk mutasavvıfı, hak aşığı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunus Emre, Odunpazarı Belediye tarafından unutulmadı.

Odunpazarı Belediyesi, her sene 01-07 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri “Sevginin Adı Yunus Emre” başlıklı panel oldu.

Moderatörlüğünü Sezgin Sönmez’in yaptığı Sevginin Adı Yunus Emre Paneli’ne Ahmet Urfalı, Mehmet Sadık Bozkurt ve Tayeb Khan konuşmacı olarak katıldı. Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) yapılan Sevginin Adı Yunus Emre Paneli’ne Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı.

Panelde konuşan Başkan Kurt, “Yunus Emre’yi anlatmak oldukça zor. Ama Yunus Emre’nin ilim ve bilim tarafına bugün daha çok ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. Haddimizi bilerek, bilim adamlarına ve bilime saygı göstereceğiz. Alçak gönüllülük, sadelik, bilime olan değer daha önemli. Yunus Emre bunu neredeyse 800 yıl önce benimsemiş, özümsemiş bir felsefe.

Ne yazık ki biz Eskişehir’de bunu ayağa kaldıramadık. Yıllardır var olan Yunus Emre Vakfı, Yunus Emre Haftalarında işte bu kadar. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak, Eskişehir’de Yunus

Emre ile ilgili özel çalışmalar yapmak istiyoruz. Buna başladık da ancak vakıf daha resmi bir biçimde bu işi ele aldığı içi, devlet adına bu işi yaptığı için öne çıkıyor. Devletin olanakları ile bu kadar yapılabiliyor. Biz, sivilleştirmek istiyoruz. Yunus Emre bence özgür düşünce, özgür felsefe demektir. Bunu sağlayabilirsek, Yunus Emre’yi dünyaya daha kolay tanıtabiliriz. Bu da bilimle olur” dedi.

• Odunpazarı'nda
05.05.2018 13:30