Kıraç’tan “Atatürk” yolunda birlik beraberlik mesajı

"Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un da katıldığı toplantıda Kıraç, Eskişehir’den seçimlere önemli açıklamalarda bulundu."

Kıraç’tan “Atatürk” yolunda birlik beraberlik mesajı

Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Sebahattin Günday Parkı açılış törenine katılmak ve halk konseri vermek için Eskişehir’e gelen ünlü sanatçı Kıraç, konser öncesinde Turunç Otel’de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Eskişehir’in ikinci memleketi olduğunu söyleyen Kıraç, “Burada üniversitenin içinde Düşyeri çizgi film stüdyomuz var. Bugün de çok güzel bir hava var. Çok güzel bir konser olacak. Ben Eskişehir’de olduğum için çok mutluyum. Beni çağırdığınız için çok teşekkür ederim” dedi.

TÜRKİYE’NİN KENDİ BAĞIMSIZ KARARLARINI ALABİLMESİ GEREKİYOR

25 Haziran’da gerçekleşecek seçimlere de değinen Kıraç, şunları söyledi: “Tek bir yürekle, bütün bu ülkemizin Cumhuriyete ve Atatürk'ümüze onun aydınlanma devrime sahip çıkacağına inanıyorum ben, ama en önemli şey, siyasi arenadan başlayarak bu gerginliklerin son bulması, ben öyle umuyorum. İktidar partisinden muhalefet partilerine hepsinin birlikte gerginliği azaltması lazım. Ülkemizin bana göre sanal bir üçüncü dünya savaşına sahne oluyor.  Suriye başta olmak üzere bizim çok dikkatli olmamız lazım. Siyaset uğruna ülkemizi tehlikeye atmamamız gerekiyor. Önümüzde çok büyük sıkıntılar var. Bende bir politikacı gibi konuştum, ama sanatçı duyarlılığıyla konuşmaya çalışıyorum. Çok büyük sıkıntılar var,Türkiye’nin arada kalmaması lazım.  Büyük güçlerin arasında kalmaması lazım. Türkiye’nin kendi bağımsız kararlarını alabilmesi gerekiyor, bunun için de siyasilerin dillerine hakim olması gerekiyor diye düşünüyorum. Kişisel hırslarını bırakıp,  sadece ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmalarını ümit ediyorum. Bu birlik ve beraberlik,  tabii ki Atatürk'ün yolunda bir birlik beraberlik olmak zorunda.” Sürpriz bir çalışma içinde olduğunu belirten Kıraç, bu çalışmanın herkes tarafından beğenileceğini söyledi. Kıraç sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Çok yakın zamanda görecekler, araya seçim girmeseydi belki çok daha hızlı yapardık. Şu an herkes seçime kitlendi, ama inanın onun heyecanı içerisindeyim. Tüm ülkemizi birleştirecek, hepimize ne olduğumuzu anım sattıracak bir çalışma içerisindeyim.”

Eskişehir’e geldiği için Kıraç’a teşekkür eden Başkan Kurt, Konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili Kıraç ve Eskişehirliler bugün buluşuyor. Hamamyolu birleştirir dedik. Hamamyolu Eskişehir'le Kıraç'ı birleştirecek bugün. Eskişehirlilerin sevdiği, bizim de takdir ettiğimiz bir sanatçı. Umuyorum gönlüne göre bir konser olur. Biz de Hamamyolu'nda daha çok insana Kıraç’ı dinletme şansı buluruz. Buna inanıyoruz, güveniyoruz. Geldiği için teşekkür ediyorum.”

29.04.2018 10:48